30 хиляди лева събра Благотворителният бал на Плевенската фондация „Св. Иван Рилски”

31.10.2013 14:59

На 30 октомври в хотел „Хилтън” се състоя Есенният благотворителен бал организиран от Фондация „Св. Иван Рилски – Плевен”. Целта му беше набиране на средства за безплатни зъбни протези за възрастни и социално слаби хора и за осигуряване на силиконови импланти на жени с карцином на гърдата. Каузата на Фондацията подкрепиха със свои изпълнения Силвия Кацарова, баща и дъщеря – Любомир и Люси Дяковски, които за първи път в България пяха в дует, както и народната певица Гуна Иванова.

bal2
Благотворителното събитие уважиха над 200 гости, сред които бяха: Дарин Ангелов, председател на Общински съвет – Плевен, Цецка Цачева, родом от Плевен, Виолина Маринова заедно с дъщеря си, председателят на Асоциация на пациентите с онкологични заболявания – Евгения Адърска, Андрей Слабаков и Ернестина Шинова, Мая Косева, проф. Любомир Стойков, дизайнерите София Борисова и Росица Рангелова със съпруга си, Меги Савова с новите носителки на титлата Мисис България, Цвети Разложка, Капка Амзина, Паолина Петракиева, Йордана Димитрова, Милена Шаркова, Катя Роуз, Мадлена Иванова, Зара. Събитието уважиха също и много лекари, уважавани представители на бизнеса, представители на сдружението на частните болници и на Асоциацията на денталните мениджъри и дилъри.

bal4
По време на Бала се проведе благотворителен търг с предмети на изкуството, дарени на Фондацията. Най-оспорвани бяха наддаванията за иконите на Красимир Савов, рисувани върху 400-годишно дърво от пода на Рилския манастир. „Седемстрелна Богородица” спечели Паолина Петракиева за 1600 лв. За иконата на „Св. Иван Рилски” наддава до последно г-жа Виолина Маринова и я спечели за 2100 лв. А най-скъпо от иконите се продаде „Богородица с младенеца” за 2600 лв. от Катя Роуз.
Пластиката „Благотворение” на скулптора и живописец Венцислав Василев спечели Татяна Тюркян Думан за 1500 лв. Тя е изработена специално за учредяването на годишните награди на Фондация „Св. Иван Рилски – Плевен”.
Д-р. Елиза Георгиева, управител и един от учредителите на Фондацията обяви по време на вечерта, че наградите ще бъдат връчени за първи път през февруари 2014 г. Самата пластика представлява фигура на жена, чиято коса прелива в издигнато сърце. Тя е символ на красивата женственост и сила на дамите, преминали операция от рак на гърдата.
Литографията „Жена с Огледало” на проф. Греди Асса спечелиха за 1200 лв. двойката Димитър Иванов и Денислава Ангелова. Д-р Грета Йорданова спечели акварела на Митко Янков за 550 лв. На търг се разигра и торта на сладкарници „Неделя”, която спечели Паолина Петракиева.

bal3
Общата събрана сума за вечерта е 29 516 лв. Тя включва дарителските куверти на гостите на стойност 100 лв., сумата от продадените предмети в търга, дарителската томбола, както и отделни дарения. Г-жа Детелина Смилкова, вицепрезидент на ВУЗФ дари от името на „Бизнес Лейди Клуб” сумата от 4595 лв, а г-жа Веселка К. Димитрова, управител на „Полимедикс”, дари четири силиконови импланта от фирма „Арион” с 48-годишна история. Д-р Арион е един от първите създатели на новото поколение импланти.

bal1
На финала на вечерта Люси Дяковска спечели от последната предметна награда в дарителската томбола – ваучер на стойност 500 лв. за изследване на млечните жлези на ядрено магнитен резонанс, предоставен от „МБАЛ Св. Панталеймон – Плевен”. Плевенчанката Гери Малкоданска се погрижи всички гости да се включат в томболата, много от тях с повече от един билет. Водещите на благотворителния бал бяха чаровната Гери Дончева също от Плевен и радиоводещият Михаил Дюзев.
От началото на 2012 г. до момента Фондация „Св. Иван Рилски” е реализирала три благотворителни инициативи в гр. Плевен. Резултатът е, че със събраните средства са поставени 266 зъбни протези на социално слаби хора от пет села на област Плевен и са финансирани общо пет операции на жени с карцином на гърдата. “Стремежът ни е още много хора да получат стоматологична помощ, както и да се даде шанс на жените с карцином на гърдата да се чувстват пълноценни в личен и професионален план. Настоящото благотворително събитие реализираме в София, с цел да разгърнем възможностите си да помагаме.”, споделя д-р Елиза Георгиева, учредител и управител на Фондация „Св. Иван Рилски”.

информия и снимки, предоставени от фондацията

#тагове:

НАЙ-НОВИ: