До началото на декември ще е готов пътят от Загражден до пристанището

30.10.2013 19:22

30.10.gulqnci1

Днес в Община Гулянци бе представен проектът „Рехабилитация на инфраструктурата на окръжен път Cernetu – Alexandria, ремонт и реконструкция на път, Загражден – пристанище Загражден и ремонт на общински път Искър – Славовица”, финансиран по Програмата за Трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007–2013. Целта на проекта е подобряване на транспортната инфраструктура и условията за движение по пътищата в трансграничния регион чрез рехабилитация и ремонт на трите пътя. В резултат на изпълнение на проекта ще се улесни достъпът, движението на транспортни средства и ще се подобрят екологичните характеристики в целевия обхват на проекта.
На събитието присъстваха представители на Окръжен съвет – Телеорман и Община Гулянци, както и целият екип по проекта, начело с неговия мениджър Елена Сфинтеш. Тя запозна присъстващите със свършената работа в Окръг Телеорман, която е изчислена на 95%, а също така представи снимков материал от началото и края на строителната площадка на територията на Окръг Телеорман.
Община Гулянци представи презентация, от която стана ясно, че до този момент са сключени всички предвидени по проекта договори и че строително-монтажните работи на участъка Загражден – пристанище Загражден се изпълняват по график. Очаква се рехабилитацията и ремонтът на пътния участък да приключи до началото на декември.

Текст и снимка: Пресцентър на Община Гулянци

#тагове:

НАЙ-НОВИ: