Две плевенчанки с номинации за „Кристална лира”

30.10.2013 7:41

30.10.lira

За седемнадесета поредна година Съюзът на българските музикални и танцови дейци и Classic FM радио ще присъдят наградите за ярки върхови постижения в музикално-изпълнителското и танцовото изкуство „Кристална лира”. Меломаните могат да гласуват за своите фаворити за носители на престижното отличие, като изпратят името и категорията им на адрес: [email protected], като крайният срок е днес. Церемонията по връчване на наградите ще се състои на 1 ноември в зала 6 на НДК. Събитието се провежда под почетния патронаж на Йорданка Фандъкова – кмет на София.
През тази година сред номинираните за престижното отличие са и две плевенчанки. В категория „Музикална критика” е номинирана Августина Серафимова за публикации в сп. „Музикални хоризонти” през сезон 2012/2013 г. При инструменталистите за голямата награда се бори Пламена Мангова за концерта й в рамките на „Софийски музикални седмици” с Камерен ансамбъл „Софийски солисти“.
Наградите „Кристална лира” са учредени през 1997 г. с цел създаване на система за обществено отбелязване на ярки върхови постижения в музикално-изпълнителското и танцовото изкуство.

Текст: Радослав Христов

#тагове:

НАЙ-НОВИ: