Предлагат бившия зам.-кмет Димитър Бояджиев за почетен гражданин на Плевен

29.10.2013 22:27

29.10.kdk1

Първата тематична проява от новата рубрика „Плевенчани за Плевен” се състоя тази вечер в Клуба на дейците на културата. Мероприятието се реализира с любезното съдействие на Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина „Света Елисавета” – Плевен и с медийното партньорство на „Плевен за Плевен”. Началото бе поставено с паметна вечер, посветена на бившия зам.-кмет на Плевен, Димитър Бояджиев, допринесъл много за развитието на културата в нашия град. Мултимедийна презентация с архивни фотоси представи Асен Антонов, с музикални и поетични изпълнения се включиха съответно пианистката Елеонора Карамишева и директорът на ДКТ „Иван Радоев” Илко Иларионов, а спомените си за Димитър Бояджиев споделиха председателят на КДК – Никола Попов и бившият кмет Андрей Романов.

29.10.kdk2
„Наскоро научих, че Плевен е един от най-бързо обезлюдяващите се градове в страната и точно затова решихме да сложим началото на тази рубрика. За наша радост, като медиен партньор в нея се включи и сайтът „Плевен за Плевен”, на който силно разчитаме да ни подкрепи”, сподели пред многобройните гости на мероприятието Никола Попов. Той подчерта, че неслучайно КДК е решил да започне поредицата именно с Димитър Бояджиев, тъй като тази година се навършват 80 години от рождението му. „Ако беше жив, той едва ли щеше да понесе поразиите, които се правят със сътвореното с неговата решаваща помощ. Вероятно би спасил някои от културните институти в града ни, но не и цялостната разруха в държавата”, категоричен бе Попов, като се спря подробно върху приноса на Бояджиев за Плевен.

29.10.kdk3
Своите спомени за Димитър Бояджиев сподели и Андрей Романов. „Тъжно е да се говори за хора, като Митко Бояджиев, когато вече ги няма. Аз имах удоволствието да работя с него 15 години, а когато човек има такъв заместник, винаги ще спи спокойно”, посочи бившият плевенски градоначалник. Романов информира, че преди дни се е срещнал с председателя на Общинския съвет, Дарин Ангелов, като с него са водили разговори Димитър Бояджиев да бъде удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин на Плевен”. Той изрази подкрепа, като в момента подготвяме документите по процедурата, допълни Андрей Романов.

Текст и снимки: Радослав Христов

#тагове:

НАЙ-НОВИ: