Плевенчанин, пътешественик, писател – Марин Троянов с премиера на „Живот между световете”

29.10.2013 16:26

29.10.kniga

На 31 октомври, четвъртък, в книжарница „Сиела” в София премиерно ще бъде представена книгата на нашия съгражданин Марин Троянов – „Живот между световете”. „В тази книга съм се опитал да обобщя впечатленията ми от света, в който живеем, и от другите, по-различни от нашия, където прекарах част от живота си. Резултат на моите лични преживявания и размишления, те естествено имат субективен характер и са лишени от всякакви претенции за правота или пророкуване. Напуснал родината си с желанието да намеря нов дом някъде по света, аз останах постоянно на път, опознах други земи, хора и култури, за да напусна и тях, а после да се запозная отново с други. Никога не успях да пусна корени на ново място и така си останах гражданин на света с всички предимства и недостатъци, които носи това”, споделя в предговора авторът.
Марин Троянов е роден през 1941 г. в Плевен, където завършва средното си образование. Следва ИСИ и няколко години работи като проектант в София, преди да имигрира през 1971 г. в Германия. Професионалните му ангажименти с немски и английски фирми, както и технически конгреси го отвеждат в различни краища на света, но най-дълго остава в Кения, Източна Африка.
През последните двадесет и шест години на своята кариера е бил служител на Немската държавна организация за техническа помощ (ГИЦ), а от 1994 до 2007 г. е бил техен представител в региона на бивша Югославия. Неговите преживявания и свидетелства по време на югославските конфликти рефлектират в книгата „Балканска Елегия“ (2008). През 2012 г. публикува като електронна книга „Под африканското слънце” (сборник с разкази). От 2008 г. Марин Троянов живее в Марбея, Южна Испания, и често пътува като независим консултант на кратки мисии, главно в развиващите се страни в Африка и Азия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: