Плевенска доминация в националния конкурс „Стоян Михайловски”

28.10.2013 17:28

28.10.konkurs

206 млади автори от цялата страна с 301 творби и 19 колективи участваха в Шестия национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски” – Русе, организиран от Общинския детски център за култура и изкуство в дунавския град. Постъпилите материали бяха разгледани от седемчленно жури с председател доц. д-р Руси Русев, преподавател в РУ „Ангел Кънчев” и ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, а церемонията по награждаването на най-добрите се проведе в неделя в театрален комплекс “Доходно здание”.
В шестото издание на творческия конкурс плевенските деца доказаха, че са истински майстори на перото и напълно заслужено отнесоха куп награди. При поетите в първа възрастова група възпитаничките на НУИ „Панайот Пипков” Нина Устапанова и Паолина Велева си поделиха първата награда, а в раздел „Журналистика” при индивидуалните участници в трета възрастова група Милен Кабалан от Гимназията с преподаване на чужди езици се класира на трето място. В същата категория поощрителна награда взе Ралица Георгиева от СОУ „Иван Вазов”.
Най-големият успех на плевенчани бе в журналистическата надпревара с колективно участие. Голямата награда – статуетката „Стоян Михайловски” за журналистика, получиха младите колеги от Гимназията с преподаване на чужди езици за вестниците „Полиглот” и „Звънче”. Съучениците им от СОУ „Иван Вазов” пък се класираха трети със своя вестник „В@з Буки Веди”.

Текст: Радослав Христов

#тагове:

НАЙ-НОВИ: