Младежкото СДС подкрепи студентите. Сините искат незабавна оставка на кабинета!

27.10.2013 14:51

Националният съвет на Съюза на демократичните сили прие Меморандума за присъединяване на партията към Реформаторския блок. Той даде и мандат на ръководството на СДС за започване на коалиционни преговори и съставяне на коалиция в рамките на Реформаторския блок. Това заяви на пресконференция днес председателят на синята партия Божидар Лукарски, след двудневното заседание на Националния съвет на СДС, което се проведе в София.

sds
Синият лидер допълни, че е възстановена младежката организация на СДС. Той обясни, че МСДС са излезли с декларация, с която подкрепят студентите, които са окупирали Университета с искане за оставка на правителството. На своето заседание Националния съвет на СДС избра за главен секретар на партията Филип Кирев, а за председател на Контролния съвет Калин Раймундов.
Националният съвет на СДС прие и декларация, в която категорично осъжда незачитането на българската Конституция от народните представители в 42-то Народно събрание. Новата безпринципна коалиция между ГЕРБ, БСП и Атака се обедини, гласувайки противоконституционното, антибългарско и антиевропейско решение за удължаване на Мораториума върху продажба на земя. Всички те гласуваха не просто срещу продажбата на земя на чужденци, а на продажба на земя на граждани на Европейския съюз.Неспазвайки основния закон на държавата, в който са се заклели, тези депутати нямат моралното право да представляват интересите на българските граждани. Единственото правилно решение, което могат да вземат е незабавно да подадат ОСТАВКА!, пише в декларацията.
СДС за пореден път настоява за предсрочни избори, за да може да бъдат гарантирани демокрацията, държавността и европейския път на развитие за България!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: