Наши творци участваха на международна среща в Албания

25.10.2013 9:38

SAMSUNG CAMERA PICTURES

От участие в Дни на йонийската поезия, провели се от 18 до 20 октомври, в град Агиос Саранда, Албания, се завърна група български автори, сред които и членове на Дружеството на писателите в Плевен. Това бяха неговият председател Лалка Павлова, поетесата Албена Декова и поетесата и преводач Емилия Трифонова, която сподели пред „Плевен за Плевен” подробности около визитата. Това бе един вид жест от страна на домакините, затова че ние също ги поканихме на нашата Международна писателска среща „Побратимени светове” и представихме преведената на български стихосбирка на Вангелис Зафиратис, разказа тя.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Срещата е протекла в два дни, като в първата тематична вечер са били представени албанските автори, живеещи извън страната – в Италия, Косово, Хърватска, Англия. Втората вечер свои произведения са чели гостите на проявата, а стиховете им са били преведени на албански език. По време на посещението си там плевенчани са имали възможността също така да посетят различни забележителности, а събитието е било отразено мащабно в местния печат.
„Тези срещи са много ползотворни, тъй като благодарение на тях се зараждат нови контакти. Дори се роди идеята за издаването на книга-диалог между Албена Декова и Вангелис Зафиратис”, сподели още Емилия Трифонова.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Текст: Радослав Христов

#тагове:

НАЙ-НОВИ: