Разкриха извършителя на тежко умишлено престъпление

25.10.2013 12:23

В резултат на съвместни действия между ОП-Плевен и ОД на МВР-Плевен е разкрит извършителят на убийството на Д.П.И. на 49 г. от Белене. Извършителят на престъплението е 28 годишният Ю.Я. от същия град, който към момента изтърпява наказание „Лишаване от свобода” в Затвора-Плевен за извършено друго престъпление от общ характер.

pic_194
Установено е, че убийството е извършено на 2 юли миналата година като веднага след това извършителят решил да прикрие следите от престъплението като изхвърлил трупа на убития във водите на Дунав в района на Белене. Няколко дни по-късно трупът е изплувал във водите на реката в района на Свищов. Веднага след това органите на МВР са започнали действия по разкриване причините за смъртта и установяване самоличността на извършителя на престъплението.
ОП-Плевен предстои да повдигне обвинение на извършителя Ю.Я. за престъпление по чл.115 от НК. Процесуалните следствени действия по доказване на извършеното тежко умишлено престъпление продължават. Това информират от Окръжна прокуратура Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: