Випуск 2013 на факултет „Здравни грижи” получи дипломите си на тържествена церемония

24.10.2013 11:05

Днес в аудиториум „Магнум” факултет „Здравни грижи” на Медицински университет в Плевен отпразнува своята 5-годишнина с Тържествена промоция на Випуск 2013 от общо 58 бакалаври по специалностите „Медицинска сестра” и „Акушерка”.

sestri2

Това е петият пореден випуск дипломанти на факултет „Здравни грижи” – 35 медицински сестри и 23 акушерки. Събитието уважиха представители на държавни и общински институции, преподаватели и близки на дипломантите.
Средният успех на специалност „акушерка” е много добър 5.06, а на специалност „медицинска сестра”- много добър 4.70. От завършилите 23 акушерки Екатерина Николова Владимирова от Белене е с най-висок успех – отличен 5.77. От 35 дипломирани медицински сестри Валя Любчова Дончева от Плевен е с отличен успех 5,89.

sestri3
След тържествено полагане на Сестринската клетва на Флорънс Найтингейл, основоположник на професионалната сестринска грижа, абсолвентите получиха дипломите си от ректора на висшето училище проф. д-р Славчо Томов. За отличниците на випуска бяха подготвени множество награди – плакет „отличник” на МУ-Плевен, комплект медицинска литература от университетския Издателски център, апарати за измерване на кръвно налягане и рекламни материали.
Повод за гордост е фактът, че 100% от дипломираните акушерки и медицински сестри на випуска вече са намерили своята успешна професионална реализация в здравните заведения в Плевен и страната: в клиники на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен, в диагностично-консултативни центрове, в медицински центрове, детски ясли и частни болници.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: