Над 30 работодатели участват във втората за годината трудова борса

23.10.2013 12:15

23.10.borsa1

Втора за тази година трудова борса бе открита днес в зала „Плевен” на Областна администрация. Неин организатор е Бюрото на труда в нашия град, а сред официалните гости на откриването бяха зам.-областният управител Енгин Кючуков, председателят на КНСБ – Плевен, Янчо Андонов и Веселин Йотков – изпълнителен директор на Стопанска камара – Плевен. В борсата участват над 30 работодатели от почти всички сектори – търговия, строителство, шивашка дейност, машиностроене, хранително-вкусова промишленост. Интерес към мероприятието определено не липсваше и от страна на безработните, които още преди същинското откриване на борсата бяха изпълнили пространството на зала „Плевен”.

23.10.borsa3
При старта на борсата директорът на Бюрото по труда в Плевен, Недко Лачев, сподели очакванията си, че в края на проявата ще бъдат обявени поне 40 работни места. Вероятно, някои фирми ще обявят допълнителни работни места на по-късен етап, като целта на срещата е именно тази – да се види какви позиции биха открили работодателите в перспектива, подчерта Лачев.

23.10.borsa2
Шефът на БТ посочи, че Бюрото по труда се явява медиатор между работодателите и търсещите работа лица и ще направи всичко възможно чрез своите трудови посредници да популяризира програмите и мерките, курсовете за обучение, както и програмите по ОП „Развитие на човешките ресурси”, за да могат те да бъдат от полза на работодателите. Знаете, че приоритет на Правителството е намаляването на младежката безработица и поради тази причина голяма част от мерките са насочени към лицата над 29 години, сподели още Недко Лачев.

Текст: Радослав Христов

#тагове:

НАЙ-НОВИ: