До 28 октомври Комисия проверява готови ли са Общините за зимата

23.10.2013 11:50

В Областна администрация – Плевен днес се проведе разширено заседание на Областния щаб за координация на спасителните и неотложни аварийно възстановителни работи. В него участваха представители на МВР, ПБЗН, военните формирования на територията на областта, на „Електросистемен енергиен оператор”, „ЧЕЗ Разпределение-България”, „ВиК”, „Напоителни системи”, РИОСВ, НИХМ, Басейнова дирекция „Дунавски район”, Областно пътно управление, Регионалния център по здравеопазване, Държавно горско стопанство, представители на общините.

oblast
Повод за заседанието е заповед на министър-председателя Пламен Орешарски, според която областните управители трябва да докладват за създадената организация по планирането на защитата при бедствия и готовността на щабовете за действие при усложнена зимна обстановка. По време на срещата бе разгледан План с варианти за действие при сложна метеорологична обстановка.
Констатирано бе, че в половината от общините на територията на Плевенска област все още текат процедури и няма сключени договори с фирми за снегопочистване. Като друг сериозен проблем бе посочен липсващия план за почистване на пътищата до подстанциите на единния системен оператор, което ще е предмет на специална заповед от областния управител. На заседанието бе решено още да се сформира комисия от представители на Областно пътно управление, ОУ ПБЗН, ОД МВР, КАТ и ДАИ, която да обходи опорните пунктове и направи оглед на екипировката и състоянието на техниката за почистване. Докладът с резултатите трябва да е представен на областния управител до 28 октомври, информират от Пресцентър на Областна администрация Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: