Над 200 плевенчани протестираха днес на площад „Възраждане”

23.10.2013 20:22

protest5

Днес на площад „Възраждане” над 200 плевенчани, представители на 13 партии и организации, излязоха на протест. Декларацията за исканията им прочете Валери Илиев от Граждански контрол.

protest4
С протестния документ, адресиран до президент, парламент, министър-председател и областен управител, те се противопоставиха категорично на отпадането на забраната, чужди физически и юридически лица да купуват българска земя от 01.01.2014 год., и настояха за провеждане на референдум, свързан с този важен за всички българи въпрос и извършване на необходимите законови промени, които да запазят българската земя.

protest2
Протестиращите на площад „Възраждане” се обявиха против „безконтролното нахлуване на емигранти през границата ни с Турция”. Те настояват и за „незабавно възстановяване на загражденията по границата, за да се спре потока към България, плътно затваряне на зелената граница с Турция, увеличаване числеността на гранична полиция и разполагане на жандармерията около центровете за настаняване на бежанци, както и спешно изготвяне на политика и стратегия за навлизащите и вече навлезлите незаконно емигранти на територията на Република България.

protest3
Ето и протестиращите днес организации:
1. Сдружение „ Генерал Иван Винаров ”
2. Национален съюз „ Безопасност и охрана ”
3. Клуб по лека атлетика „ Спартак ” – Плевен
4. ВМРО – БНД – Плевен
5. Граждански контрол – Плевен
6. Инициативен комитет с искане оставката на Кмета
7. Движение България на гражданите – Плевен
8. Национална асоциация сигурност
9. Съюз на ветераните от войните
10. ПП Българска левица
11. Областен съюз на Земеделските кооперации
12. Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“
13. НАЗА – ПЛЕВЕН

#тагове:

НАЙ-НОВИ: