След 1 ноември принудително събират местните данъци за 2013-та…

22.10.2013 14:45

obshtinapleven

Отдел „Местни данъци и такси” към Община Плевен напомня на своите клиенти, че на 30 октомври /сряда/ изтича крайният срок за заплащане на втора /последна/ вноска за данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства. Следващият ден – 31 октомври е срокът и за последната /четвърта/ вноска на патентния данък. Дължимите суми могат да бъдат заплатени на каса в Отдела или по банков път по сметка на Община Плевен.

Работното време на Отдел „Местни данъци и такси” за плащания е от 8,30 ч. до 16,30ч., без прекъсване. Ако има желаещи да заплатят в края на работното време те ще бъдат обслужени. Плащанията се извършват на гишета от 1 до 5.

Ако задължението не се заплати в срок, считано от следващия ден ще се начислява лихва за просрочие в размер на основния лихвен процент плюс 10 пункта наказателна лихва. След 1 ноември действия за принудително събиране могат да се предприемат и за задълженията за 2013 година, тъй като са изтекли всички срокове за плащането им.

Проверка за дължимите суми,банкова сметка и кодове за вид плащане към местния бюджет може да бъде направена и в интернет, на адрес www.pleven.bg, секция „Местни данъци и такси”, информират от Пресцентър на Община Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: