Наши ученици участваха в образователен форум в Крайова

22.10.2013 9:05

22.10.dancho

Със заместник-областния управител Енгин Кючуков се срещнаха вчера плевенски младежи от Сдружение „Младежки европейски инициативи”. При визитата те споделиха впечатления от участието си в образователен форум, провел се в Крайова, Румъния, от 9 до 17 октомври. Акцент на проявата е била темата за смесването на формалното и неформалното образование. Председателят на Сдружението, Йордан Христов, сподели, че в Румъния е гостувала група от осем човека от Плевен, Долна Митрополия и Тръстеник. Някои от тях вече са имали опит по програма „Младежта в действие”, тъй като са участвали в подобни проекти.
В северната ни съседка, освен с домакините, нашите участници са се срещнали с техни връстници от Унгария и Турция. Заедно те са усвоили нови методи и техники на неформалното образование, сред които „Open Space”, „Open Coffee” и „Forum Theatre”. Също така, имахме възможността да гостуваме на свои приятели от Университета в Крайова, посетихме част от музеите в града, кметството и Общинския съвет, разказа още Йордан Христов. Интерес към плевенската група са проявили и румънски медии, като младежите ни са участвали в радиопредаване и телевизионен сутрешен блок.
В аванс председателят на Сдружението анонсира, че предстои реализирането на няколко инициативи, свързани с доброволчеството. Младежите ще се включат в акция по залесяване на дървета в Долна Митрополия, а също така ще организират международен проект в Струга, Македония. Той ще се проведе от 10 до 18 ноември.

Текст и снимка: Радослав Христов

#тагове:

НАЙ-НОВИ: