Заловиха нападателите, ограбили две възрастни жени

22.10.2013 12:17

Полицаи от Червен бряг установиха извършителите на два грабежа в Койнаре. Досъдебното производство и необходимите процесуално-следствени действия са предприети непосредствено след постъпилата информация за първото тежко криминално деяние.

beleznizi

На 18 май 2013 година в 7 часа в полицията е получен сигнал от 60-годишна от град Койнаре, че през нощта трима са проникнали в дома на сестра й – 67-годишна жителка на същия град, и след използване на заплаха са й отнели вещи. Незабавно е започнало разследване и полицаите са установили, че около 2 часа на 18 май е разбита входната врата на къщата и трима мъже са проникнали в дома. Чрез използване на заплаха, че ще я убият със сатъра, който носят, нападателите задигнали златни накити. Грабителите отнели златно сенджирче със златен кръст, златен дамски пръстен с червен овален камък, чифт златни дамски обеци, GSM апарат марка «Siemens“ с поставена в него sim-карта и 2 кутии с цигари от марка „Eva“. След оттеглянето извършителите заключили пострадалата в стаята и срязали кабела на стационарния телефон.
На 11 юни около 2 часа 65-годишна жителка на Койнаре, е била нападната в дома си от трима непознати. Пред полицаите жертвата разказала, че мъжете влезли в къщата чрез взломяване на прозорец на една от стаите на първия етаж. След което поставили одеало на главата й и чрез заплашване я затворили в банята. После отнели 5 златни пръстена, от които една брачна халка, с неустановен грамаж, 3 златни обици, 3 мобилни апарата – „Самсунг“, „Водафон“ и „Моторола“ с активни СИМ карти, цифров фотоапарат „Сони“, МP3-плеър айпод, стационарен телефонен апарат, дамски позлатен ръчен кварцов часовник, две кредитни карти на банки с обща наличност около 2000 паунда, два рибарски въдици и 2 кутии с принадлежности, както и 200 лева.
На 16 октомври година е проведена специализирана операция за предотватяване, пресичане и разкриване на престъпления по линия грабежи на територията РУП гр.Червен бряг и РУП-Долни Дъбник. В хода на акцията са заловени извършителите на грабежите през месец май и месец юни – двама 38-годишни, единият от село Ставерци, а другият от Койнаре. Извършителите са задържани за 24 часа. Те са разпитани пред съдия и са направили пълни самопризнания. Установено е, че престъпленията са извършени в съучастие с 41-годишен от София. По случая работата продължават служители от РУП-Червен бряг. Уведомена е прокуратурата за престъпления по чл.198, ал.1 от НК. Работа по случая продължава, информират от Пресцентър на МВР Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: