Поредица от концерти бележи културния афиш през седмицата

20.10.2013 11:16

20.10.afish

Богат откъм концертни прояви е културният афиш на Плевен през следващата седмица. Първата от тях е във вторник, от 16 ч. в художествена галерия „Дарение Светлин Русев”, където ще се представят талантливи млади цигулари от НУИ „Панайот Пипков”, възпитаници на преподавателя Пламен Иванов.
На концерт през седмицата ще е домакин и Артцентърът в Градската градина, като в него ще чуем Александрина Стоянова (мецосопран) и Ани Линчева (пиано). В проявата ще вземат участие и челисти от класа на Петранка Антонова в НУИ „Панайот Пипков”. В програмата ще звучат арии из опери на Моцарт, Росини, Верди. Събитието е в сряда с начален час 19 ч., а входът за него е свободен. По-рано през деня – от 16 ч. в ХГ „Дарение Светлин Русев”, плевенчани също ще могат да се насладят на майсторството на челисти от Музикалното училище в нашия град.
Отново струнен концерт, но този път в изпълнение на китара, ще огласи пространството на галерията и в събота от 16 ч. В него ще се изявят деца от клуб „Живи струни“ с ръководител Любомир Анов.

Текст: Радослав Христов

#тагове:

НАЙ-НОВИ: