Дни на професиите се провеждат в Плевен

19.10.2013 10:27

19.10.rio1

На инициативата „Дни на професиите по планови региони” е домакин художествена галерия „Илия Бешков”. Образователният форум е част от проекта „Ученически практики” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, а регионален координатор е РИО – Плевен. За събитието в нашия град дойдоха представители на професионални гимназии от цяла Северна България, които на щандове в галерията презентират своята дейност.

19.10.rio3
Официалното откриване на проявата бе тази сутрин, като гостите бяха приветствани от областния управител Илиян Йончев, който не скри радостта си, че именно Плевен е домакин на форума. Тук има много професионални училища, а ако се върнем в годините назад, ще видим, че индустрията е тази, която е дала основа на професионалното образование, сподели той. Йончев не скри надеждата си, че именно тези училища ще бъдат в основата на възраждането на икономическия подем на града и областта, както и при усвояването на повече средства през следващия програмен период.
Участниците в мащабното събитие бяха поздравени и от началника на РИО – Плевен, Албена Тотева, която припомни, че Плевен е сред първенците в страната в развитието на професионалното образование. Надявам се на този форум да има много голяма активност и от обществеността, за да могат по този начин и по-малките ни ученици да се докоснат до професиите, предлагани в съответните училища в петте области и да направят своя успешен избор, сподели Тотева, пожелавайки успех на всички участници.

19.10.rio2

 

Текст и снимки: Радослав Христов

#тагове:

НАЙ-НОВИ: