Десет години отбеляза формация „Сухашко настроение”

18.10.2013 8:09

18.10.suhache

С вълнуващ празник за цялото село бе отбелязана 10-ата годишнина от основаването на Танцова формация „Сухашко настроение” при Народно читалище „Асен Златаров” – Сухаче. Юбилейният концерт се проведе в салона на читалището в присъствието на бивши и настоящи танцьори от състава, много жители на селото, както и гости от администрацията на Община Червен бряг, общински съветници, кмета на Сухаче и директора на ОУ „Христо Ботев” – Чомаковци.
С поздравителен адрес своята съпричастност към радостта на самодейците изразиха кметът на Община Червен бряг Павлин Фильовски и председателят на ОбС, инж. Ивайло Иванов, определяйки състава като „един малък феномен в културния живот на общината”. Кметът на село Сухаче също горещо приветства юбилярите и пожела творческата биография на състава да се обогатява и развива с нови постижения.
Създадена преди 10 години от шепа читалищни ентусиасти, за кратко време Танцовата формация се утвърди като един желан и обичан самодеен колектив, без който не минава нито един празник. В края на миналата година в Банско сухашките танцьори станаха лауреати на Международния фестивал „Утринна звезда”. През юни в „Албена” се класираха на второ място в ІХ-ия Международен фестивал на изкуствата, а само преди месец, на Х-ия Международен фолклорен фестивал в Слънчев бряг, завоюваха първо място и златен медал.

Текст и снимка: Пресцентър на Община Червен бряг

#тагове:

НАЙ-НОВИ: