С непознатия живот на прилепите се запознаха децата от Кнежа

17.10.2013 14:01

17.10.kneja

Във вторник в Кнежа за първи път бе отбелязана Международната нощ на прилепите. Градът е един от 12-те в страната, част от кампанията, финансирана от МОСВ, а домакин на проявата бе Народно читалище „Борба”. След официалното откриване на събитието започна презентация за крилатите бозайници, целяща да запознае всички над сто участници с живота на потайните насекомоядни, методите на изследване и заплахите за техните популации и местообитания. Децата научиха, че прилепите са уникални, застрашени и много важни за всички нас.
Голям брой малки и големи творци представиха своите творби, а жури определи и награди най-даровитите деца. В изложбата участваха 80 рисунки от около 60 деца от 5 училища- НУ “Кнежица“, ОУ “Отец Паисий“, ОУ “Васил Левски“, СОУ „Неофит Рилски“ и ПГМЕТ „Христо Смирненски“, както и младежи от Младежко сдружение „Кнежа в Европа“.
На събитието гостува голяма група македонски ученици, които са тук по линия на международен обмен с ПГМЕТ „Христо Смирненски“. Те имаха възможността да опитат да полетят с прилепни крила, да заснемат лицата си в прилепно тяло, да научат много за живота на крилатите приятели от информационните табла, да разгледат богатата фотоизложба на различни видове прилепи. Малки и пораснали деца се потопиха в изработването на медальони, маски, 3D прилепчета в разнообразните арт работилници.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: