Французин сменя американец в баскетболния Спартак

15.10.2013 18:05

25-годишният французин Алвин Етилопи е поредното ново попълнение в баскетболния Спартак /Плевен/. 208-сантиметровият център вече подписа едногодишен договор и направи няколко тренировки с отбора, съобщиха от клуба.

Alvin

Върхът в кариерата до момента на Етилопи е спечелването на бронзовите медали с националния отбор на Франция от световното първенство за юноши до 19 г. през 2007 година в Нови Сад /Сърбия/. Тогава той е част от селекцията на „петлите“, като показателите му са средно по 1.0 точка в девет мача. Сред съотборниците му тогава са настоящите национали на мъжкия тим на Франция – Никола Батум и Алексис Аженса, които наскоро спечелиха титлата на Европа.
Етилопи е възпитаник на школата на Льо Ман, а играе и за младежките гарнитури на ASVEL Вильорбан. За гранда от Лион изиграва един мач през сезона и е част главно от отбора до 21 години. Все пак той е част от тима, който през 2009 година печели редовния сезон във френското първенство.
През миналия сезон французинът е минал пробен период в швейцарския Лугано Тайгърс, но по-късно подписва с Ливърпул Мърси Тайгърс /Англия/. Там той изиграва 6 мача и има средно по 14.7 точки, 10.0 борби и 1.5 чадъра. В края на януари подписва в Швейцария за тима на Бонкур, където има 5 мача и 2.8 точки и 2.0 борби, но получава травма и тя го вади от игра до края на сезона.
В Спартак /Плевен/ Алвин Етилопи ще замени тръгналият си Роби Джаксън. Тъмнокожият американец пристигна в Плевен само преди няколко седмици и подписа договор за 1 плюс 1 години. В последствие обаче е получил много стабилна във финансово отношение оферта от Тунис, която решил да приеме. Ръководството на Спартак се е съобразило с желанието му. За да се развали обаче договора с плевенския клуб Джаксън ще заплати неустойката по него, на който вариант той се съгласил.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: