Какви са възможностите за бизнеса през новия програмен период дискутираха на информационна среща

15.10.2013 16:51

15.10.oic1

Информационна среща по кампанията “Новият програмен период: възможности за бизнеса“ се проведе днес в сградата на Областна администрация. Срещата се организира от ОИЦ – Плевен със съдействието на мрежата от Областни информационни центрове и Централния информационен и координационен офис в администрацията на Министерски съвет. Тя е част от цикъла информационни събития, проведени в страната за представяне на възможностите за проектно финансиране на бизнеса през следващия седемгодишен програмен период.

Във форума участваха над 50 участници, сред които представители на предприятия от Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, на общини от областта и на медии. Те имаха възможност да получат актуална информация за приоритетите, залегнали в оперативните програми „Иновации и конкурентоспособност“, „Развитие на човешките ресурси 2014 – 2020 г.“ и Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. Тя беше предоставена от лектори от управляващите органи на програмите в Министерство на икономиката и енергетиката, Министерство на труда и социалната политика и Министерство на земеделието и храните.

15.10.oic2
В презентациите бяха очертани основните параметри на планираната подкрепа за бизнеса през следващия седемгодишен програмен период. Основните мерки ще бъдат насочени към насърчаване на предприемачеството и иновациите, технологичното обновление, намиране на енергийно и ресурсно ефективни бизнес решения и подобряване адаптивността на заетите и качеството на работните места. В хода на дискусията участниците изказаха надежда за опростяване на документацията, повече мерки, насочени към стартиращ бизнес в по-малките населени места, реалистични изисквания към бенефициентите и прилагане на различни финансови инструменти.

Текст и снимки: Радослав Христов

#тагове:

НАЙ-НОВИ: