В Плевен ще стартира втората шахматната веригата „Млад гросмайстор“

15.10.2013 7:45

На 2 и 3 ноември в хотел „Балкан” ще се проведе първият турнир от веригата „Млад гросмайстор“ за учебната 2013/2014 г.

turnir
Надпреварата стартира в 10:30 ч. в съботния ден и приключва в неделя следобяд. Според регламента на турнира ще се играят 7 кръга по Швейцарска система и контрола 60 минути на състезател. Участниците ще бъдат разделени в две групи според възрастта си. В турнир А ще се състезават момичета и момчета до 12 и до 16 години. Турнир Б е за момичета и момчета до 8 и 10 години. Заелите първите четири места до 8, 10, 12 и 16 години ще получат награди- шахматни учебници и книги. В края на веригата ще се излъчат 16 финалисти от Плевенски регион, които ще продължат участието си в Национален турнир в Трявна.
Главен организатор на проявата, която е част от мащабната програма „Надеждите на България“ е ШК „Веселен Топалов 2004“, Варна.
Шахматен клуб „Плевен 21“ е един от партньорите в проекта и заедно с клубове от Пловдив, Благоевград, Варна и Шумен за втора поредна година ще организира пет ежемесечни турнира за ученици. Целта е популяризиране на шахматната игра сред подрастващите и подсигуряване на свободен достъп до тренировки и състезания в петте шахматни центъра.
На турнира в Плевен могат да се включат деца на възраст до 16 години от Плевен, Враца, Велико Търново и Червен бряг. Срокът за заявки е 31 октомври.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: