Без мотиви отстранили от длъжност шефа на „Басейнова дирекция”

14.10.2013 15:31

Поредна пресконференция на тема назначенията на ДПС в област Плевен даде днес депутатът от ГЕРБ Владислав Николов. Участник в срещата с медиите този път бе бившият директор на „Басейнова дирекция” – Плевен – Румен Пенков. Той информира, че до момента на отстраняването му не се е срещал с министъра на околната среда на водите, нито пък с някого от неговия екип, което, по думите му, означава, че още с влизането си в кабинета министър Искра Михайлова е била наясно кой трябва да си замине.

vlado
„По стечение на обстоятелствата, отстраняването ми съвпадна с времето, в което бях в болничен. Вероятно съм много страшен, тъй като заповедта ми бе донесена от трима човека от Министерството, а най-интересното е, че в нея не бяха посочени никакви мотиви”, сподели Пенков. По думите му, подобен е случаят и с ексшефката на „Басейнова дирекция” – Пловдив, която е била уведомена за уволнението си докато е в командировка. Според него, вероятно тук става въпрос за стил на работа в МОСВ, като изказа предположения, че и предстоящите конкурси за директори на звената по места ще се проведат по подобен начин.
Румен Пенков сподели, че не познава добре назначения за вр.и.д. директор на „Басейнова дирекция” – Плевен, Тома Терзиев, но изказа предположения, че въпросният няма необходимия административен опит. Колкото до рокадата в институцията, Пенков посочи, че причината вероятно се крие във факта, че той е общински съветник от ГЕРБ, а Терзиев – от ДПС, като е бил и кандидат за кмет на Левски от тази партия.
Текст и снимка – Радо Христов, Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: