Областни експерти бяха на посещение в румънския град Слатина

11.10.2013 8:55

В началото на този месец екип от експерти на Областна администрация Плевен посети гр. Слатина, Окръг Олт, Румъния за участие в семинар във връзка с изпълнението на пилотния проект на Националната администрация за мелиорациите – Букурещ, която е Партньор 5 по проект „Обща стратегия за устойчиво териториално развитие на трансграничния регион Румъния- България”.

slatina

На срещата бяха поканени всички партньори по проекта, както и представители на регионални и местни власти, бизнес и неправителствени организации от румънска страна.
На семинара беше представени дейностите по разработване на система от индикатори в рамките на договор „Разработване на пилотна система за управление на данните в областта на мелиорациите в трансграничната зона Румъния – България”. Пилотният проект предвижда и изработване на система за събиране, анализиране и управление на данните в областта на земното покритие в окръзите Мехединци, Долж, Олт, Телеорман, Гюргево, Кълъраш и Констанца. Това информират от Пресцентър на Областна администрация Плевен.
Като един от своите основни проблеми екипът на Националната администрация за мелиорациите – Букурещ посочи набирането на данни. Оказва се, че една част от институциите, към които се обръщат за информация не разполагат с актуални данни, а друга част от институциите не желаят да ги предоставят.
В рамките на втория ден от семинара бяха организирани работни групи за обсъждане и обогатяване на системата от индикатори. По време на дискусията се установи, че индикаторите, посочени от Партньор 5, могат да бъдат използвани и от Областна администрация Плевен при изпълнението на други проекти.
Участниците в семинара успяха да посетят и био-изложението в Слатина, организирано по проект „Разработване на регионална специфична социално-икономическа активност в трансграничния регион Плевен-Олт”, който също се финансира по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния- България.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: