Четвърта благотворителна инициатива на Фондация „Св. Иван Рилски”

05.10.2013 7:53

fond

Благотворителен бал в подкрепа на жени с карцином на гърдата организира плевенската Фондация „Св. Иван Рилски”. Инициативата е на 30 октомври в столичния хотел „Хилтън”. Дарителският куверт е на стойност 100 лева. Очаква се да бъдат събрани и допълнителни средства от продажбата на икони, пластики и книги. Парите ще бъдат използвани за поставянето на силиконови импланти на жени, претърпели мастектомия.
Това е четвъртата благотворителна инициатива на Фондацията. Балът ще бъде в столицата, тъй като идеята е да се помогне на жени от цялата страна, а и в София има много повече хора с възможности, които могат да заявят своята съпричастност.
За поставянето на един силиконов имплант жената минава през два етапа в период от 6 месеца. По време на първия се слага експандер (стерилна торбичка), който цели да направи нужния обем. След около половин година той се отстранява и на негово място застава траен силиконов имплант.
До момента фондацията е дарила импланти на пет жени, като стойността на всеки един с поставянето е 5 500 лева. Възстановяването на гърдата след мастектомия е ключов момент за последващо справяне на пациентката с болестта.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: