От 15 до 31 октомври БЧК-Плевен раздава помощи на социално слаби лица

01.10.2013 8:28

За шеста поредна година, Български Червен кръст – Областен съвет Плевен, започва раздаването на хранителни продукти по програмата „Разпределяне на храни от интервенционни запаси на ЕС на социално слаби лица” на територията на цялата област. Целта на програмата е да помогне на повече хора от уязвимите социални слоеве да преодолеят последиците от кризата.

bchk
Право на получаване на пакетите с евро-помощи имат лица, на които е отпусната целева помощ за отопление за периода 2012-2013 г.; майки и осиновителки, които миналата година са получавали месечни помощи за отглеждане на дете до 1 година; лица, които са получавали при предходната календарна година месечна добавка за отглеждане на дете с увреждания; семейства, получили еднократна целева помощ за първокласници. За първа година помощи ще получат и ветерани от войните. Всички правоимащи лица получават по един пакет.
През 2013 година 14 435 лица ще бъдат подпомогнати на два транша.
В момента върви зареждането на продуктите по складовете в градовете. На социално слабите българи в рамките на първия транш ще се раздадат пакети с хранителни продукти, включващи 3 кг ориз, 4 кг брашно, 5 кг захар, 5 л олио, 1 кг зрял фасул, 2 кг леща, 2 кг конфитюр, килограм и половина пчелен мед, 900 г обикновени вафли и 750 г картофено пюре на прах.
Остатъкът от продукти ще се раздава по институции – социални домове и патронажи. Продуктите в пакетите за втория транш са същите, но към тях ще бъдат добавени и спагети.
За Плевен раздаването на продуктите ще се извърши от 15 до 31 октомври от 9,30 до 15,00 часа, в клуб „Запасни офицери”, ул. „Даскал Димо” №7, бл. „Даскал Димо”, в близост до църква „Св. Параскева” /както през 2012г./. Помощите ще се получават само срещу лична карта на правоимащите лица, или с нотариално заверено пълномощно от друго лице. Препоръчва се подпомогнатите лица да носят чанти или пликове, с които да пренесат пакетите.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: