АЕЦ-ът може да реши голяма част от проблемите на региона, според новия кмет на Белене

30.09.2013 18:29

BSP

Кандидатът на БСП за кмет на Белене, Момчил Спасов, който спечели частичните избори в дунавския град в неделя, даде днес своята първа пресконференция след победата, в Плевен, заедно с народния представител от БСП Васил Антонов и председателя на Изборния щаб Румен Петков. Припомняме, че още на първия тур Спасов получи подкрепата на 51.2% от гласоподавателите, като остави след себе си тримата си опоненти Милен Дулев с 1 290 гласа, Емил Михайлов с 731 гласа, и Милена Мънева с 148 гласа.
Спасов благодари на всички, подкрепили неговата кандидатура, както и на тези, които са му помогнали по време на предизборната кампания. Той допълни, че след кампанията се чувства обогатен с нови идеи и амбициран да реализира реалистичната си управленска програма. Сред приоритетите му, вече като кмет, остават разкриването на нови работни места и създаването на възможности за доходи на хората от общината. „Оставам на позиция, че АЕЦ „Белене” е проектът, който може да реши голяма част от наболелите проблеми на региона като цяло”, заяви на пресконференцията Момчил Спасов.
Сериозно внимание ще бъде обърнато и на лошото състояние на инфраструктурата и градската среда в Белене. „Работим изключително добре по проекти с европейско финансиране, като на територията на общината в инфраструктурата сме планирали да инвестираме над 60 млн. лв.”, отбеляза Спасов. Част от дейностите и проектите на новото общинско ръководство ще продължат да бъдат насочени и към развитието на културния туризъм в региона, а не на последно място Момчил Спасов изтъкна, че усилията на неговия екип ще бъдат в посока подобряването работата на публичната администрация.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: