3 дни РИМ-Плевен ще е домакин на разнообразни културни събития

20.09.2013 7:13

rimpleven

На 26, 27 и 28 септември Регионалният исторически музей е организатор и домакин на разнообразни културни събития, като част от инициативата „Европейски дни на наследството”. Националната тема тази година е „Интегрирано опазване и социализация на културното и природното наследство” и празничната вечер „Плевен – родно място на фолклорните ансамбли” на 26 септември oт 17.30 ч. в зала „Катя Попова” е посветена на фолклорните традиции. В програмата: документален филм „Пазителят”, Х. Гарибов – основоположник на фолклорните ансамбли; концерт на Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев”.
На 27 септември – Международния ден на туризма, студио „Златен век” ще представи ежедневието в античната крепост „Сторгозия”. От 10.00 ч. до 19.00 ч. ще оживеят моменти от бита и културата от античността. 80 са изпълнителите на съществувалите в спокойните години на просперитет в Римската провинция Мизия различни занаяти, занимания и професии. От сутринта до вечерта посетителите ще могат да се отбият при занаятчиите, легионерите и гражданите и да наблюдават заниманията им. Демонстрациите на гладиаторски борби се представят от група Панкратион към Групосторикоромано – Рим, Италия. Атракциите са през целия ден, за да е пълна представата за устройството на една гарнизонна крепост и за структурата на Римската империя.

dni
На 28 септември в парка на Регионалния исторически музей посетителите ще имат възможност да се запознаят с около 30 вида декоративна дървесна (иглолистни и широколистни видове) и храстова растителност.
На 26, 27 и 28 септември Регионалният исторически музей е с безплатен вход за посещение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: