Хванаха 35-годишен рецидивист от Плевен

20.09.2013 14:46

belez

На 28 август 31-годишна плевенчанка е подала жалба в полицията, за това, че същият ден около 12.20 часа на улицата, на която живее – „Ангел Кънчев“ в Плевен, непознат чрез издърпване е отнел от владението й златен ланец с тегло 18 грама. След нападението и грабежа той се е оттеглил, бягайки в посока тролейбусната спирка на улица „Димитър Константинов“.
От проведените оперативни действия е установено, че извършителят е 35-годишен от Плевен. Грабителят има 30 заявителски материала за престъпления по чл.129, чл. 206, чл.209, чл.244, чл. 196, чл.343 «б», ал.III от НК, както и многократно е осъждан. Към момента на деянието той изтърпява наложена му присъда «Пробация» считано от 2 юли 2013 година за срок от 1 година за престъпление по чл. 343 «б», ал.III от НК. При задържането е правил пълни признания и е посочил търговския обект – заложна къща в Плевен, където непосредственно след деянието е продал инкриминираната вещ. Доброволно е предал конкретни лични вещи – облекло, с което е бил облечен в деня на престъплението.
С оглед съдебното минало на установения извършител, досъдебното производство ще бъде докладвано на Окръжна прокуратура – Плевен, за подготовка на искане за внасяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. По разкриване и документиране на престъплението работиха криминалисти от Първо РУП – Плевен, информират от Пресцентър на МВР Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: