Започва строителството на специализирана високотехнологична онкологична болница в Плевен

20.09.2013 7:27

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Започва строителството на специализирана високотехнологична онкологична болница в Плевен. Тя ще бъде нещо, което което липсва в България – цялостен продукт за хората с онкологични заболявания, осигуряващ цикъла от диагностиката, през лечението, проследяването, лъчетерапия, и химиотерапия. Това съобщи на пресконференция в пресклуба на БТА в Плевен проофесор Григор Горчев.В новото лечебно заведение ще бъдат разкрити 160 работни места. Очаква се да бъдат привлечени специалисти от България и чужбина. В новата онкологична болница ще се предлага възможност за избор на лечението от отворена или миниинвазивна хирургия, както и хайфу терапия в различните й отделения.
6350 кв. м. е разгърнатата площ на новата онкоболница, която ще разполага с 84 легла, паркинг и ще има онко-гинекологично отделение, урологично и хирургично отделения, гръдна хирургия, химиотерапия, и отделение за инвазивна гастродиагностика. Инвестицията е собствена, като се привличат средства и по програми, както и чрез кредитиране. Завършена и оборудвана, новата онкологична болница ще струва около 10 милиона лева.
Двете малки клиники в Плевен ще останат да функционират като едната ще си остане родилен център, а другата ще поеме функциите на ДКЦ.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: