Писателката Ивинела Самуилова, наричана българския Хорхе Букай, гостува в Плевен

19.09.2013 7:44

На 20-ти септември, петък, плевенчани ще имат възможността да се срещнат с нашумялата с романите си българска писателка – Ивинела Самуилова. Събитието е от 17 ч в ХГ Колекция „Светлин Русев”.

ivi
„Наричат Ивинела Самуилова българският Хорхе Букай”, писа за нея наскоро в-к „24 часа”. Сравнението идва заради трите книги на авторката, издадени през последните три години – „Животът може да е чудо“, „Ако животът не е чудо“ и „Жената, която търсеше любовта“.
Ивинела Самуилова е родена на 10.04.1971 г. в Севлиево. Завършва езикова гимназия в град Враца с испански и английски език, а след това – магистратура по богословие във Великотърновския университет. Има редица допълнителни квалификации и обучения: стопанско управление и администрация, журналистика, ПР, психология и други. През 2007 г. Ивинела учредява фондация “Кларитас”, чиято основна дейност в момента е свързана със съхраняване и популяризиране на българския музикален фолклор.
Романите на Ивинела Самуилова имат дълбочина и характер, докосват с искреността си, завладяват с жизненост и оптимизъм, а читателите им твърдят, че действат като терапия – повдигат духа, оправят настроението и вдъхновяват да погледнем на живота като на чудно приключение.
“Би било много жалко, ако животът се изчерпваше с обикновеното и често – безрадостно ежедневие, ако се свеждаше само до краткосрочни цели, като къща, кола и повишение на заплатата. Аз обаче вярвам, че светът е много по-смислено място, а ние сме уникални същества. Призвани сме непрекъснато да преодоляваме собствените си ограничения и границите на битието и да изживяваме живота си, като че ли всяко нещо в него е чудо в същността си.”, споделя писателката.
През 2008 г. Ивинела Самуилова се запознава с Алексей Бъчев – по това време психолог в Министерство на отбраната. Тя е изключително заинтригувана от личността му и от начина, по който работи с хората, потърсили помощта му и започва да записва това, което той прави. В края на 2009 г. Ивинела написва книгата “Животът може да е чудо”, в която Алексей е прототип на главния герой, а авторката го убеждава да запази истинското му име в романа си, защото иска повече хора да имат шанс да се запознаят с неговия подход към реалността.
„Трябва не да търсиш любовта, а да откриеш преградите в себе си, които си издигнал срещу нея.“ – тази мисъл на персийският поет Руми е мотото на последната (засега) книга на Ивинела Самуилова – „Жената, която търсеше любовта”.
В Плевен авторката ще гостува заедно с прототипа на главния герой – психологът Алексей Бъчев, който ще остане в града ни и на следващия ден, като водещ на курса „Животът може да е чудо” – един от най-популярните форуми за себепознание у нас.

По информация от интернет

#тагове:

НАЙ-НОВИ: