Сребърни медали за момчетата на СКШ“Плевен 21″ на Държавното в Златни пясъци

18.09.2013 13:44

С един отбор до 12 години се включи СКШ“Плевен 21″ на Държавния шампионат, който се проведе от 9 до 13 септември в Златни пясъци. Отборът бе в състав Давид Цветанов, Михаил Кирков, Валентин Митев, Стилиян Нановски и Захари Иванов.
Водени от треньорката си мс Христинка Илиева плевенските шахматисти направиха отлично представяне и се намесиха в разпределението на медалите в конкуренцията на 11 водещи клуба в детско-юношеския шахмат в страната.

shah
Момчетата стартираха с две отборни победи срещу „Етър“ Велико Търново с 3:1 и „Веселин Топалов“ Варна с 4:0. В третия кръг жребият им определи среща с един от основните фаворити за първото място- отборът на „Бургас 64“, в чийто състав бяха Нургюл Салимова- Европейска шампионка до 8 г. през 2011г. и Цветан Стоянов- Европейски шампион до 8г през 2012г. Това не разколеба нашите състезатели и те се наложиха над бургаския тим с убедителното 3:1. Победната точка за отбора донесе Михаил Кирков, който спечели партията си срещу Нургюл Салимова на втора дъска.
В четвъртия и петия кръг момчетата допуснаха неточности в играта си срещу отборите на „Локомотив“ София и „Локомотив“ Пловдив и записаха загуба и равен мач. Последният кръг реши спорът за призовите места. Отборът на „Плевен 21“ спечели с 3.5:0.5 мачът срещу „Енергия “ Добрич. Победи постигнаха и момчетата на „Локомотив“ Пловдив и „Варна“ Варна и така след изиграването на шестия кръг се стигна до крайното класиране:

1. „Локомотив“ Пловдив с 9 мач точки, общо 17,5 т.
2. „Плевен 21“ с 9 мач точки, общо 16,5 т.
3. „Варна “ с 9 мач точки, общо 15 т.

Участието на отбора на СКШ“Плевен 21″ стана възможно с финансовата подкрепа на Община Плевен и на родителите на децата, на които ръководстото на клуба сърдечно благодари. Първенството бе организирано от Българската федерация по шахмат и се проведе в Европейския шахматен дом.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: