Пет дни България, два – Плевен, ще говорят на руски…

16.09.2013 13:37

От 19 до 24 септември в София, Плевен и Русе с подкрепата на Руския културно-информационен център, ще се състоят мероприятия, посветени на Дните на руския език в България, информират от Центъра.

kmet1
Днес почти всеки жител на България, който е над 35-годишна възраст поне малко говори руски, или поне разбира. Преди 30 години в България са започвали да учат руски още в детската градина. Имало е интензивен ученически и студентски обмен между България и Русия. Днес изучаването на руски постепенно се възражда в много детски градини, училища, гимназии. Това дава надеждата за цялостно възстановяване на дружеските, деловите и културните връзки, които до скоро свързваха нашите страни. Провежданите в България Дни на руския език трябва да способстват за ускоряването на този позитивен процес.
В рамките на празничните мероприятия изтъкнати деятели на съвременната руска култура ще провеждат майсторски класове, открити уроци и методически семинари за българските си колеги и деца, изучаващи руски език. На срещата с читатели ще можете да се запознаете и да поговорите за руска литература със заслужилия професор на Московския държавен университет, члена на Съюза на руските писатели Владимир Елистратов.
Подготовката и организацията на Дните на руския език за руските съотечественици и чуждестранните граждани се осъществява от „Консалтинговая Группа Лекич и Ко”, съвместно с Центъра за международно образование към Московския държавен университет М.В. Ломоносов, с подкрепата на Руския културно-информационен център в София.
В Плевен Дните на руския език ще се проведат на 19-ти и 20-ти септември в Гимназията за преподаване на чужди езици, като откриването е в четвъртък в 10.00 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: