Читалище „Съгласие” приютява от утре, поне за месец, Музикалното училище

15.09.2013 13:15

116 училища на територията на Плевенска област ще открият учебната година утре, на 16-ти септември. Едно от тях, обаче, със сигурност няма да посрещне своите възпитаници в собствената си сграда.

muzik1

Поради продължаващ ремонт по европейски проект, Националното училище по изкуствата „П. Пипков“ ще посрещне възпитаниците си на 16 септември от 10 часа в зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие“. До неговото приключване, учебните часове ще се провеждат в сградите на ОУ „Д-р Петър Берон“ и в ПГХВТ „Луи Пастьор“. Заниманията по специалните предмети – рисуване, български народни танци, народен хор и народен оркестър, камерна музика и вокални ансамбли, ударни инструменти и акордеонен оркестър ще бъдат в читалище „Съгласие“. Часовете на хорове, духови оркестри и по скулптура ще се провеждат в Центъра за работа с деца, част от заниманията на класовете на танцьорите – в ХГ „Илия Бешков“, а на камерните оркестри и камерната музика за щрайхистите – в РИМ-Плевен. Преподавателите по специален предмет ще провеждат часовете по домовете си.

muzik2
Стискаме палци, до началото на отоплителния сезон, учениците и учителите от Националното училище по изкуствата „П. Пипков“ да се съберат в една обновена, модерна и уютна сграда. По проект са предвидени изграждането на още една концертна зала, външен асансьор по изискванията за достъпна среда, нови ателиета за художниците. На стаите за индивидуална подготовка, както и на зала „Божко Шойков“, ще бъде направена звукоизолация. В момента се прави външна изолация, сменя се цялата парна инсталация, санират се стаите, ремонтира се покрива.

muzik3

На снимките – дори и в неделя продължават ремонтните дейности в училището

#тагове:

НАЙ-НОВИ: