И съветник Спартански участва днес в празника на Ростов на Дон

14.09.2013 8:55

rostov1

Днес е празникът на побратимения на Плевен руски град – Ростов на Дон. По този повод, както вече писахме, и във връзка с 50-годишнината от побратимяването на руския град с Плевен, в Ростов е на 4-дневно официално посещение делегация, водена от кмета проф. Стойков, в която участват и зам-кметът Алексей Зелов, председателят на Общинския съвет – Дарин Ангелов и общинският съветник Антон Георгиев.
Това, което Плевен за Плевен научи, е че късно снощи в Ростов на Дон е пристигнал за тържествата и бившият три мандата председател на местния ни парлаент – Георг Спартански. Той е там по лична покана на кмета на града – Михаил Чернишов. През годините, Спартански бе главното действашо лице в редица партньорски инициативи – няколко дарения на книги за Градската библиотека на Ростов, дарението на копие на символа на Плевен – Мавзолея, поставено на постамент в Парка на дружбата във Ворошиловски район, и изработено от проф. Кирил Мескин. Тогава бяха усъществени и няколко успешни визити на Северняшкия янсамбъл,на ансамбъл „Нашенчета“ и на ДКТ „Иван Радоев” в побратимения град.
Тържествата в Ростов на Дон започват днес в 10.30 часа и ще продължат до вечерта. Новината е, че гостуващият в момента там плевенски Северняшки ансамбъл ще танцува и пее, както на откриването на празника, така и на гала-концерта вечерта.
Снимки – архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: