Крадци на дърва скачат от камион в движение, бягат от полицаи

11.09.2013 12:09

На 10 септември в хода на полицейска операция по линия на незаконна сеч на дървесина в местността „Чуторулец“ край Червен бряг, полицаи подават светлинен и звуков сигнал да спре за проверка лек автомобил „УАЗ 469 Б“. По време на движение, от колата скача мъж и държейки в ръцете си моторен трион, се скрива в гората. Скача от движещото се МПС и водачът, който също се укрива в гората. Лекият автомобил продължава на собствен ход и се врязва в храсти, където спира.

sech

Полицаите на място извършват оглед и установляват, че колата е натоварена с дърва от дъб и мъждрян, които не са маркирани с контролна горска марка. Отсечените дърва са измерени с рулетка в присъствието на горски лесничеи и количеството им е 1,5 куб.м. МПС и дървата са изети и се намират на съхранение в Горски разсадник – Червен бряг. Установена е самоличността на водача – 45-годишен от София. Мъжът има заявителски материали за престъпление по чл. 235, ал. 2 от НК – превоз на незаконен дървен материал; за престъпление по чл. 343 б, ал. 1 от НК – управлява МПС след употреба на алкохол над 1.2 на хиляда; за престъпление по чл. 129 от НК – средна телесна повреда; за престъпление по чл.195, ал. 1, т. 2 от НК – кражби на вещ без постоянен контрол, както и съдебно дело за престъпление по чл.195, ал. 1, т. 2 и чл. 197, т. 3 от НК – кражба; съдебно дело за престъпление по чл. 235, ал. 6 от НК – неправомерна сеч от горски фонд. Неговият съучастник е 23-годишен от Червен бряг, с четири криминалистически регистрации за кражби. За случая е уведомена прокуратурата.
Образувано е бързо полицейско производство срещу двамата извършители за престъпление по чл.235, ал.6, във връзка с чл. 20, ал.2 от НК. Работа продължава разследващ полицай. Това информират от Пресцентър на МВР Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: