Първанов се разграничи от Дончева. Битката за БСП продължава!

10.09.2013 13:43

parvanov

„Вие слушайте какво аз съм казал. Оценявам позитивно работата на Татяна Дончева, но съм човек, който има своя позиция. Това, което аз съм заявил, че ще направя, е една мрежа от дискусионни клубове. За мен е особено важно не просто да дойдат нови хора, както се апелира сега често, защото това сме го видели – нови хора на няколко вълни дойдоха, на някои от тях така и не запомнихме имената в парламента. Важно е да дадем шанс на кадърните, на добрите професионалисти, на доказаните управленци”, така опроверга днес в Плевен спряганата в медиите информация за нов проект между него и Дончева Георги Първанов.
Припомняме, че той е тук като гост на конференцията „Русия – България. Връзки във времето”, заедно с ексвътрешния министър – плевенчанинът Румен Петков, проф. Андрей Пантев и проф. Димитър Иванов – бившият шеф на Шести отдел на Шесто управление на Държавна сигурност.
Първанов не пропусна да разкритикува остро политическата дейност вътре в БСП на сегашния председател Сергей Станишев: „Аз не смятам, че вътре в БСП има някакъв шанс от идейни течения. Жалко е, че тези движения през годините бяха смачкани. По мое време имаше много такива и те имаха солидно представителство във Висшия съвет на партията. Сега не е така. С което се доказа, че идейният живот е замрял.” коментира експрезидентът.
На 22 септември ще има дискусия в София, която ще сложи началото на мрежа от регионални граждански структури, анонсира в Плевен Георги Първанов. След това ще има серия от дискусии в страната по различни теми – национални, регионални.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: