Георги Първанов, Румен Петков и Виктор Шарапов на конференция в Плевен

10.09.2013 11:28

pano1

Конференцията „Русия – България. Връзки във времето”, която е под патронажа на кмета на Плевен, събра днес в Панорама „Плевенска епопея” видни представители на политическия и обществен живот у нас. За събитието специално в Плевен дойдоха последният съветски и първи руски посланик у нас – Виктор Шарапов, президентът Георги Първанов, ексвътрешният министър Румен Петков, председателката на форум България-Русия Светлана Шаренкова, професорите Андрей Пантев и Димитър Иванов, бивш шеф на Шесто управление на ДС.

pano2

Конференцията откриха кметът на Плевен поф. Димитър Стойков и президентът Първанов, а модератори на форума са професорите по история от Великотърновския университет – Радослав Мишев и Христо Глушков. От руска страна участват представители на Съюза на писателите и на Асоциация Витязи. Домакин на събитието днес е директорът на „Военноисторически музеи Плевен” – доц. Д-р Милко Аспарухов.

vitzeto2
Припомняме, че само преди по-малко от месец, по време на неофициалното си посещение в България, плевенската Панорама посети и турският вицепремиер Бекир Боздаг. Тогава той поднесе цветя пред редута „Кованлък”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: