„Милото” изигра Осман Паша в апетитна обществена поръчка

07.09.2013 18:27

az2

Мащабна възстановка на един от ключовите моменти в Руско-турската война 1877-78 г. – Освобождението на Плевен, се проведе днес при основно реконструирания исторически мост край село Ясен. Тя бе в две части, втората от които се разигра в ранния следобед в двора на къща-музей „Цар Освободител Александър II” в центъра на града.

az1

Тук стотици плевенчани наблюдаваха връщането, в знак на уважение, на сабята на Осман паша от император Александър Втори. /За мемоарите – това изигра генерал Ганецки/. В ролята на турския военачалник се вживя актьорът Калин Сърменов – директор на Сатиричния театър.

az7
Между другото, именно фирмата на Милото от популярния сериал „Седем часа разлика”, спечели поръчката на Община Плевен за публичното и медийно презентиране на проекта на Община Плевен в партньорство с Областна администрация за развитие на устойчив туризъм в регион Плевен, който се реализира по оперативна програма „Регионално развитие”.

az3

Той е на обща стойност 5 млн. лв. и включва реновиране на Панорама „Плевенска епопея 1877”, благоустрояване на околността на късноантичната крепост „Сторгозия” и ремонт и реконструкция на историческия каменен мост на река Вит при село Ясен и Паметника на победата.

az4
За тази своя изява, както и за предстоящата възстановка на крепостта „Сторгозия” край Плевен, студио „Златен век” на Сърменов ще трябва да получи около 65 хиляди лева, включващи както и другите детайли, описани в обществената поръчка.

az10

#тагове:

НАЙ-НОВИ: