Медицинският открива академичната година на 9 септември с 360 първокурсници

05.09.2013 11:47

На 9 септември от 10.00 часа в аудиториум „Магнум” на Втора клинична база Медицински университет – Плевен ще посрещне 360 първокурсници, приети за обучение по общо 10 специалности във факултетите по медицина, обществено здраве, здравни грижи и медицинския колеж.

mu-pleven

По специалността „Медицина” във Факултет „Медицина” ще се обучават общо 80 новоприети студенти; във Факултет „Обществено здраве” по специалностите „Опазване и контрол на общественото здраве” – 15, по „Медицинска рехабилитация и ерготерапия” – 20, по „Управление на здравните грижи” – общо 65 бакалаври и магистри; във Факултет „Здравни грижи” по специалностите „Акушерка” – 50 и „Медицинска сестра” – 28; в Медицинския колеж по специалностите „Медицински лаборант” – 30, „Рентгенов лаборант” – 18, „Социални дейности” – 20 и „Помощник-фармацевт” – 20.
За четвърта поредна година с решение на Академичния съвет, на основание Закона за висшето образование, Медицински университет – Плевен отпусна места за прием на студенти платено обучение. За академичната 2013/2014 година са записани общо 21 студенти срещу заплащане по специалностите „Медицина” – 6, „Медицинска рехабилитация и ерготерапия” – 3, „Медицинска сестра” – 3, „Акушерка” – 1, „Помощник-фармацевт” – 5 и „Социални дейности” – 3. Право да кандидатстват за обучение срещу заплащане имаха кандидат-студенти, положили успешно конкурсните изпити по Биология и Химия във висшето училище, но неприети по време на класиранията за местата по държавна поръчка. След тях това право бе дадено и на кандидати, положили успешно състезателните изпити в друг медицински университет в страната и представили служебна бележка с получените оценки.

tomov
Академичното ръководство на МУ-Плевен кани всички първокурсници и техните близки, преподавателите и служителите на висшето училище, представители на областното и общинското ръководство и журналисти на Тържественото откриване на академичната 2013/2014 година.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: