Конференция на върха на Плевенската панорама. Чакаме и Георги Първанов?

05.09.2013 13:39

panorama

По повод 135 години от Освобождението на България и Руско-турската война 1877-1878 г. Община Плевен и Дирекция „Военноисторически музеи” – Плевен организират Международна научна конференция на тема:
„Русия – България. Връзки във времето”. Съорганизатори са Съюз на учените в България, Българо-руски обществен форум, Асоциация „Витязи” – Русия, Фонд за поддържане на публичната дипломация „А. М. Горчаков” – Русия, Федерална агенция на Русия „Россотрудничество”, „Съюз на приятелите на България”– Москва – Русия.
Конференцията е под патронажа на Кмета на Община Плевен и ще се проведе в панорамна зала на „Панорама Плевенска епопея 1877 г.” на 10 септември от 10.00 ч. В работната среща ще вземат участие изтъкнати учени от България и Русия, като акад.Георги Марков, проф. Андрей Пантев, проф. Радослав Мишев, проф. Христо Глушков, Самохвалов И.Л., Латинин В.А. и други, информират от ВИМ Плевен.
Ще бъдат засегнати важни аспекти от дипломатическите и геополитически проекции на Руско-турската война 1877/78 г., съвременния поглед на резултатите от войната, а така също и поуките от историята в отношенията България – Русия. Ще се обърне внимание на славянско-православния цивилизационен проект и опита за нова геополитика. Място ще намерят и връзките на детско-юношеските и младежки организации на Русия и България и връзките в областта на културата и в частност в литературата.
По неофициална информация, в събитието ще се включи и експрезидентът Георги Първанов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: