Безплатен транспорт осигурява Общината за възстановката на 7 септември

04.09.2013 7:23

most

Мащабна възстановка на един от ключовите моменти в Руско-турската война 1877-78 г. – Освобождението на Плевен, ще се състои на 7 септември при основно реконструирания исторически мост край Ясен. Началото е в 10.00 часа. Историческата възстановка „Освобождението на Плевен” е една от финалните дейности при реализацията в партньорство с Областна администрация – Плевен, на „Комплексен проект за развитие на устойчив туризъм в Община Плевен”, осъществяван по ОП „Регионално развитие“, ивформират от Община Плевен.

Възстановката ще бъде в две части – В 10:00 ч. при Моста на победата край с. Ясен и в 15:00 ч. в двора на къща музей „Цар Освободител Александър II” в центъра на град Плевен, където зрителите ще наблюдават връщането в знак на уважение на сабята на Осман паша от Руския цар.

С оглед очаквания интерес към събитието Община Плевен ще осигури безплатен транспорт за зрителите. Пет автобуса ще направят два курса – в 9.00 и 9.30 часа същия ден от Автогара – Плевен, до моста при Ясен. Те ще бъдат на разположение и за обратни курсове до Дома на книгата за втората част на спектакъла.

Над 400 са участниците в пресъздаването на събитията преди 136 години. Сред тях са руснаци и румънци. По-голямата част от оръжията и униформите са автентични от частни колекции. Ролята на Осман паша ще изпълнява актьорът Калин Сърменов – директор на Сатиричния театър.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: