Плевенчани могат да чуят Тримата славянски тенори утре в Гулянци

03.09.2013 9:15

На 4-ти септември, сряда, от 19 часа на централния площад в Гулянци е поредният голям концерт на тримата славянски тенори – Любомир Дяковски, Константин Янков и Григорий Палишчук. Те ще пеят там по покана на кмета на Общината, научи Плевен за Плевен от почетния гражданин на Плевен – Любомир Дяковски. Последната тяхна изява бе преди дни на централния площад в град Левски – пак по покана на кмета на Общината.

tenorite
Припомняме, че в началото на юли Тримата славянски тенори – Любомир Дяковски, Константин Янков и Григорий Палишчук с акомпанимент на Росица Дяковска, направиха поредно европейско турне, като изнесоха три концерта в Германия, три в Австрия и пет в Швейцария. За тях Любо Дяковски разказа на пресконференция в клуба на БТА в Плевен в началото на месец юли тази година.
Тогава той изрази надежда, че през септември ще може да се осъществи концерта на площад „Възраждане“ в Плевен, като сподели, че още не са уточнени финансовите параметри, поради известни затруднения от страна на общината. „Разбирам, че отношението към културата не е в най-добрия си и най-желан вид, но се надявам, че няма да „глухи за изкуството“ хора, които да решават съдбата ни“, каза Дяковски, припомняйки популярната басня за „Прекрасния цигулар и глухия лъв“…
Тоест, концерт на тримата славянски тенори на площад „Възраждане” на 6-ти септември няма да има. Не е включен в Културния календар на Община Плевен….Това, обаче, не изключва да попитаме общинската администрация, защо нито едно от двете направени предложения за концерт от почетния гражданин на Плевен – Любомир Дяковски не влезе за разглеждане в Комисията по култура към местния парламент и евентуално на сесията през август? Припомняме на общинарите, че именно Общинският съвет е мястото, където се обсъжда и приема бюджета, културния календар, както и евентуалните промени в тях.
И накрая да поканим всички плевенчани отново утре на концерт на Тримата славянски тенори в Гулянци!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: