120 ще участват във велопохода по брега на Дунав

01.09.2013 8:06

За четвърта поредна година НЧ “Пробуда-1925” – Байкал, кметство село Байкал, Сдружение Еко Байкал и Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси организират на 6-ти септември велопоход по маршрута Горни Вадин – Долни Вадин – Крушовене – Байкал – Гиген/Улпия Ескус/. Проявата е под патронажа на г-жа Поля Цоновска, Кмет на община Долна Митрополия.

velo
Очакват се около 120 участници – ученици, студенти, любители на велосипедния спорт и природосъобразен начин на живот.Участниците ще посетят Улпия Ескус, където ще се запознаят с историята на този древноримски град. Партньори са читалищата в Горни Вадин, Долни Вадин, Крушовене и Гиген. На участниците във велопохода ще бъдат раздадени тениски с логото на похода. Организаторите са осигурили съвместно с РУП Долна Митрополия и РУП Оряхово безопасни условия за провеждане на велопохода .
В подкрепа на съвместната работа с местни общности по развиване на устойчиви форми на туризъм, Фондация „Еко Общност” подкрепи през 2010 г. осъществяването на 6 малки проекти свързани с развитието на туризъм по Дунава и осъществяването на българската част от транс-европейския велосипеден коридор Евро Вело 6. Подкрепата конкретно е насочена към изграждане, функциониране, промотиране и/или укрепване на маршрути/отсечки подходящи за немоторизиран туризъм (напр. велосипеден, пешеходен, др.) по поречието на р. Дунав в България.
НЧ “Пробуда-1925” – Байкал, община Долна Митрополия, бе една от подкрепените организации по тази програма с проект “С велосипед до Байкал”. Програмата се осъществи с финансовата подкрепа на фондация DOEN – Холандия. Целта на програмата е да допринесе за развитието на устойчив и щадящ околната среда туризъм по Дунава чрез развитие на зелени коридори.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: