Майор Данаил Петев ръководи водолазния лагерен сбор в Бургас

27.08.2013 12:57

belene

Приключи лагерният сбор по водолазна подготовка на военнослужещите от инженерните водолазно-разузнавателни формирования на Сухопътни войски, който се проведе във ВФ 32890 – Бургас, информираха от пресцентъра на Сухопътни войски. Ръководител по подготовката и провеждането на водолазния лагерен сбор бе майор Данаил Петев, а ръководител на водолазните спускания – младши сержант Георги Начев, които са от ВФ 28880 – Белене.
В хода на занятията по водолазна подготовка военнослужещите отработиха задачи по водолазни спускания в различни условия, включващи практическо спускане и изплуване с въздушно водолазно снаряжение, спускане от плаващо средство, подводни и инженерни работи, устройване на проходи в подводни заграждения.
На 21 август военнослужещите преминаха изпит пред водолазно-квалификационна комисия от ВФ 32890 за потвърждаване на квалификацията, допускане до ръководство на водолазни спускания до 20 метра и издаване на допуск за изпълнение на водолазни дейности през 2013/2014 г. Изпитът се проведе в открито море, където водолазите показаха своите умения в упражнения за сигурност, подаване на въздух на пострадал под вода, активно и пасивно аварийно изплуване, както и познаване на Правилника за водолазната служба и материалната част.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: