На 10 септември Комисията „Мутафчиев” ще гледа по същество 19 предложения за еко-инициативи

23.08.2013 7:50

Mutafchiev

Комисията по изпълнение на Програма ГИ – граждански инициативи “Да пазим Плевен чист и приветлив през цялата година”, с председател – общинският съветник от БНД – проф. Константин Мутафчиев проведе първото си заседание. В началото професорът припомни на колегите си, че Комисията разглежда постъпилите предложения на три сесии в рамките на календарната година: първа сесия – от 1 февруари до 31 март на текущата година, втора сесия – от 1 май до 30 юни и трета сесия – от 1 август до 1 септември. По време на всяка сесия Комисията разглежда предложенията на два етапа, като на първия тя взима решение за допустимост на кандидатите и дейностите в съответствие със записаното в Програмата.
В предварителния дневен ред на заседанието бяха включени общо 11 предложения – две от Плевен и девет от Брестовец. Оказа се, че малко преди заседанието са постъпили още 8 – пет от Ясен и три от Опанец. Всички 19 предложения бяха приети като допустими. Бе решено следващото заседание на Комисията да бъде свикано на 10 септември, като тогава предстои предложенията вече да се гледат по същество и при направена количествена сметка от страна на администрацията.
На финала на заседанието членовете на комисията взеха решение 4 от тях да посетят Габрово, за да се запознаят на място с добрите практики на действаща вече там подобна комисия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: