Какво наистина се случва на пазара за коли до «Балканстрой», пита съветник Спартански кмета

21.08.2013 11:39

Наскоро бях посетен в приемния си ден като общински съветник от група граждани, занимаващи се с търговия в района на зала”Балканстрой”- Плевен, където всяка неделя има пазар за продажба на автомобили и автомобилни части – втора употреба, както и на всякакви други вещи. На този ежеседмичен пазар се събират хора не само от Плевенска област, но и от цяла България, пише в питането на съветник Спартански до кмета на Община Плевен – Димитър Стойков.

pazar
Гражданите ми се оплакаха от това, че не се събират от всички търговци съответните такси за правото да се разполагат и продават вещи в района на така организирания пазар, според техните думи това става избирателно. Получих оплакване и по отношение чистотата на района, върху който се организира този пазар, а така също и относно абсолютната липса на тоалетни, което принуждава стотиците хора да ползват за целта прилежащите терени …
Упражнява ли Община Плевен административен контрол върху мястото,където се извършва гореописаната търговска дейност? Ако да – какви са средномесечните постъпления от търговски такси? Има ли организирано сметосъбиране и сметоизвозване от този терен? Съществуват ли тоалетни, изградени или поставени върху имота-общинска собственост?
На тези въпроси общинският съветник от групата на БНД – Обединена денсица очаква отговора на кмета Стойков на сесията на местния парламент на 29 август.

снимка – интернет

#тагове:

НАЙ-НОВИ: