Три тежки катастрофи за няколко часа – 1 убит, ранено 7-годишно дете

20.08.2013 13:17

mvr2

На 19 август около 9 часа в село Ореховица, водачът на лек автомобил „Хонда – сивик“ 35-годишен от Сливен, блъска внезапно излязло от автобусната спирка на пътното платно дете. Пострадалата е 7-годишна от Долна Митрополия. В следствие на настъпилото ПТП на детето е причинена средна телесна повреда, изразяваща се в счупен ляв крак в областа на бедрото. Настанено е в ортопедична клиника гр. Плевен, без опасност за живота. Водачът е изпробван за алкохол с „Дрегер“ и резултатът е отрицателен. По случая е уведомен дежурен прокурор. Образувано е досъдебно производство. Продължава работа разследващ полицай, ивформират от Пресцентър на МВР Плевен.

На 19 август около 13 часа на ляв завой на около 500 метра от село Биволаре в посока село Опанец, лек автомобил „Фиат-Пунто“, с водач 39-годишен, навлиза в насрещната лента за движение и блъска челно правилно движещия се автомобил „Рено Лагуна“, управляван от 62-годишен от село Комарево. В следствие на настъпилото ПТП е пострадал шофьорът на «Фиат»-а, който не е ползвал обезопасителен колан. Получил е фрактура на таз и три ребра. Настанен в Неврохирургия на плевенската болница, без опасност за живота. Нанесени са значителни материални щети по двата автомобила.
Пак на 19 август около 14 часа на първокласен път в района на „Разсадника“, товарен автомобил „Ивеко“, управляван от 44-годишен от София, при движение в посока София – Плевен предприема маневра ляв завой от дясна към лява лента на пътното платно и удря изпреварващия го лек автомобил „Тойота Корола“, с водач 49-годишен от София. При удара на място е загинал шофьорът на товарния автомобил. Спасители от Районна служба «Пожарна безопасност и защита на населението» са оказали съдействие за изваждане на тялото му от огънатите ламарини. Трупът е приведен за аутопсия в Катедра «Съдебна медицина». Другият водач е прегледан в ЦСМП-Плевен и освободен с леки охлузвания и наранявания.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: