Жабата-дървесница срещу комарите

20.08.2013 15:53

Baykal

През юли, Сдружение “Еко Байкал” стартира проект “Да запазим дома на жабата дървесница“, който се финансира от фондация “Екообщност” по програма “Градски предизвикателства“ и се реализира с финансовата подкрепа на Фондация “Чарлз Стюарт Мот”. Целта е да се предотврати унищожаването на естествените местообитания на жабата дървесница, което води до липсата на естествен регулатор на комарите, както и да се спре замърсяването на крайбрежието на Байкал от посетители.

jaba
Проектът продължава до 31-ви декември, като през следващия месец ще бъде проведен тридневен интерактивен тренинг на доброволците за надграждане на умения и знания за общуване с посетители на Байкалския бряг, общуване в критични ситуации, екипно поведение и застъпничество. През октомври инициаторите на “Да запазим дома на жабата дървесница”
са планирали акция за залесяване на оголените участъци от бреговата ивица с тополи и върби, а през ноември ще бъдат организирани срещи-разговори с цел излъчване на инициативна група, която ще постави проблемите по опазване на природата в околоречните зони на вниманието на Общинския съвет в Долна Митрополия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: